Column Een raadsvergadering van afval tot vuilspuiterij

We doen het goed in Lingewaard! Afval scheiden zit ons in het bloed. Zelfs zo goed, dat de groene container voor plastic te klein is geworden. 


De afvalinzamelaar heeft grote moeite om het plastic uit de bak te krijgen. De ruimte is te klein, waardoor het plastic te stevig wordt aangedrukt. Het lukt de inzamelaar niet de containers goed te ledigen, met als gevolg problemen en veel extra kosten. 
In 2019 loopt het contract met de afvalinzamelaar af, een tussentijdse oplossing is noodzakelijk. Het voorstel is om het tussenschot uit de groene container te halen. Het plastic, zoals in het begin, in zakken op te halen en de grijze container één keer in de 4 weken te legen.
Het plastic tijdelijk terug in zakken snappen we, maar het restafval één keer per 4 weken snappen we niet. Daarom hebben we voorgesteld het restafval 1x per 2 weken op te halen, zoals we nu gewend zijn. Dit vond raadsbreed steun.

‘Vuil’ stond centraal. De SP vroeg een spoeddebat aan met zeer ernstige aantijgingen: misstanden en het vervalsen van medische dossiers bij de WMO. Aantijgingen zonder onderbouwing en niet gebaseerd op feiten. Er is maar één manier om onze inwoners te laten zien dat hier onwaarheden worden verteld en dat is door onderzoek van een onafhankelijk bureau. De gemeenteraad was voor. Wij hebben vertrouwen in onze organisatie en vertrouwen in het onderzoek!


Lokaal Belang Lingewaard
Actief, Betrokken en Correct


Column Gemeentepagina Gemeentenieuws 26-9-17


Fractie

Agenda

Partij

© Leijser.nu