Column: Bewogen laatste raadsvergadering van 2016

Tijdens de laatste raadsvergadering van dit jaar werden een aantal belangrijke besluiten genomen, die veel Lingewaarders op de één of andere wijze raakt.

Ressen. Er werd unaniem tegen het voorstel van het college gestemd om Bemmel te ontsluiten via Ressen. Op dit moment acht de raad het te prematuur een besluit te nemen. Ook LBL stelde een integrale afweging voor als de effecten van de doortrekking van de A15 duidelijker zijn.

Bibliotheek. Ook lag er het voorstel over het nieuwe bibliotheekbeleid. De fractie achtte dit ook te “mager”, waarop het werd aangepast met servicepunten in de kleine kernen. Resultaat is dat de bibliotheek, zij het vereenvoudigd, terugkomt in de drie kleine kernen. 
 
Toerisme. De nota Recreatie en Toerisme brengt duidelijk in kaart hoe mooi onze gemeente is. Voor de toerist een oase van rust, met prachtige wandel- en fietsmogelijkheden.
Al onze kernen hebben veel te bieden: van leuke winkels, tot gezellige terrassen, restaurants en mooie bezienswaardigheden als Fort Pannerden.
Maar hoe dit alles onder de aandacht van de toerist te brengen, is, wat LBL betreft, te mager omschreven. Dat mag krachtiger en ambitieuzer.
LBL zal samen met Groen Links halverwege 2017 komen met aanvullende voorstellen. 

We wensen u alvast fijne feestdagen.


Lokaal Belang Lingewaard
Actief, Betrokken en CorrectColumn gemeentepagina Gemeentenieuws 20-12-2016

Fractie

Agenda

Partij

© Leijser.nu