Column: Fort Pannerden op werelderfgoedlijst, een kans of bedreiging

Stel je nu eens voor dat Fort Pannerden gelegen in de gemeente Lingewaard op de werelderfgoedlijst van Unesco komt te staan. En wel als onderdeel van de Hollandse Waterlinie. Hoe mooi zou dat zijn?

Toen dit wereldkundig werd, heeft het zelfs geleid tot vragen aan de minister in de Tweede Kamer. Vragen gesteld door de fractie van de VVD. Volgens de vragenstellers zou de toewijzing tot de Unesco Werelderfgoedlijst een gezonde exploitatie in de weg staan. En daarmee zou de exploitatie van Fort Pannerden als een molensteen om de nek van de gemeente komen te hangen. 

Het tegendeel is waar liet portefeuillehouder Helga Witjes op vragen van Lokaal Belang Lingewaard de raad weten. Door als onderdeel van de Hollandse Waterlinie op deze Werelderfgoedlijst te komen geeft dit juist een hele positieve impuls aan diezelfde exploitatie. Het fort zal nog meer in de belangstelling komen te staan en profiteren van de extra bezoekers. Het geeft kansen voor het fort specifiek en zeker ook voor het toerisme in Lingewaard in het algemeen. 

Op 28 april aanstaande wordt het ‘fort nieuwe stijl’ opnieuw geopend en vormt dit tevens het startsein voor het nieuwe seizoen.

Wij wensen alle vrijwilligers, bestuur en directeur ontzettend veel succes. En bovenal wensen we alle bezoekers een prachtige beleving in dit mooie fort Pannerden te Doornenburg.

Lokaal Belang Lingewaard
Actief, Betrokken en Correct

Fort Pannerden


Column Gemeentenieuws 18-4-16 

Fractie

Agenda

Partij

© Leijser.nu