Column: Lokaal Belang mede-initiatiefnemer Toezichtsfunctie Sociaal DomeinNa een voorbereiding van een jaar stemde de gemeenteraad in met het benoemen van een commissie die zich verdiept in het sociaal domein: de commissie Toezichtsfunctie Sociaal Domein.

Deze commissie, bestaande uit raadsleden, krijgt als taak de effecten van het beleid rondom de moeilijke en complexe materie van WMO, jeugdzorg, ouderen etc nadrukkelijker te monitoren.
Twee jaar geleden besloot de overheid heel veel taken over te hevelen naar de gemeente. Daarom moest er nieuw beleid gemaakt worden met vragen als: wat vergoeden we wel, wat niet en waarom krijgt de ene inwoner wel een bijdrage en de ander niet. 

Op papier ziet zo'n beleidsplan er goed uit, maar hoe pakt dat nu in werkelijkheid uit? Bereiken we ook de goede mensen? Worden familieleden niet overbelast met de zorg om hun zieke partner? Een paar voorbeelden waar de commissie zich over kan buigen. Zij zullen de samenleving in gaan, signalen oppakken en daar verder over spreken. 

Lokaal Belang heeft deel genomen aan het onderzoek om te bekijken of zo'n commissie nodig is, omdat wij van mening zijn dat de zorg eerlijk verdeeld moet worden en bovenal van goede kwaliteit moet zijn in Lingewaard.


Lokaal Belang Lingewaard
Actief, Betrokken en CorrectColumn raadspagina 14-2-17 Gemeentenieuws

Fractie

Agenda

Partij

© Leijser.nu