Kandidaten 2022-2026

 Logo LBL 1.  Johan Sluiter (Huissen)
   

Mijn naam is Johan Sluiter, ik ben getrouwd met Ingrid en samen hebben wij twee prachtige zoons. Ik ben woonachtig in het mooie Huissen.

Vanaf 2010 ben ik al actief in de politiek en heb dus al de nodige ‘meters gemaakt’! Dat doe ik tegelijkertijd ook zoveel mogelijk in het dagelijks leven maar dan op de (wielren)fiets!
Ik ben altijd actief geweest bij het verenigingsleven in onze gemeente. Zo ben ik een oude bekende bij het Sint Laurentiusgilde, bij RKHVV en SV Angeren, maar ook bij Jonge Kracht ben ik geen onbekende. Een speciale band heb ik toch wel met de carnavalsvereniging  S.H.C.G. De Kraonige Zwaone, waar ik ook al jarenlang bij betrokken ben.
Als politicus is het in mijn ogen belangrijk dat inwoners je niet alleen zien als ‘die politicus’, maar juist als mens. De menselijke maat moet weer meer centraal komen te staan in ons gemeentebestuur. Door meer mét onze inwoners te praten en te overleggen hoop ik dat we mét elkaar én voor elkaar aan de slag gaan de aankomende jaren.
Elke kern binnen onze gemeente heeft specifieke behoeftes of vraagstukken waar we mee aan de slag moeten. Het is mooi en goed om te zien dat veel inwoners al zo betrokken zijn en mij daarin ook scherp houden. Dat hoort! Ik ben enorm trots op wat LBL de afgelopen jaren heeft bereikt maar realiseer mij ook dat we nog lang niet klaar zijn. Alleen mét elkaar komen we verder!
Daarvoor moet men ons programma lezen. Met de steun van onze inwoners wil ik mij graag inzetten om onze plannen in de komende vier jaar te verwezenlijken. 

   
 2.  René Derksen (Gendt)
   

Ik ben René Derksen, gehuwd met Monique en geboren en getogen in, De Frik, in ons mooie Gendt. Een échte Gendtenaar mag je dus wel stellen! 

Sinds 1990 ben ik actief bij Stichting Duursport Gendt waar we met veel enthousiasme de jaarlijkse Kersenfeest triathlon én de Polder- en stratenloop organiseren. Een evenement dat tegenwoordig niet meer weg te denken is in het rijke verenigingsleven van ons mooie dorp.

In mijn dagelijkse leven ben ik ook nog eens directeur-bestuurder van Stichting Montessorischool Veenendaal en betrokken en actief bij de Nederlandse Montessorivereniging. Een druk bestaan, maar tóch ben ik ook alweer sinds 2010 actief in onze lokale politiek als lid van LBL. De eerste jaren als raadslid van de gemeenteraad en de laatste jaren ook als fractievoorzitter.
Politiek op lokaal niveau betekent in mijn ogen dat je weet als volksvertegenwoordiger wat er speelt onder de inwoners. Zo probeer ik er dan ook altijd naar te kijken. Waar ik bijzonder veel aandacht en oog voor heb is goed onderwijs in al onze kernen mét daarbij een groene en gezonde schoolomgeving.
Ik koester ons unieke en prachtig dijkenlandschap (waar ook de toerist steeds meer van mag genieten als het aan mij ligt) en een rijk sport en cultureel leven in elk van onze kernen. Samen hebben we al veel bereikt de afgelopen jaren, maar voor mij is het nog niet ‘klaar’.

Met elkaar én voor elkaar gaan we er weer tegenaan in de aankomende jaren!

   
 3.  Angela Remery (Angeren)
   

Ik ben Angela Remerij, samen met mijn man en 3 dochters woon ik in het mooie Angeren. Ik ben geboren in 1971 en opgegroeid in het Friese Sneek. (Ook een prachtige plek!)

Door diezelfde dochters ben ik nauw betrokken bij het verenigingsleven; momenteel bij Handbalvereniging Angeren en in het verleden bij dansvereniging ‘The Stars’ en kindertheater ‘Kleine Kees’. 
Ik ben trots op Lingewaard, op de vele sport- en cultuurverenigingen en de sfeer in onze gemeente. Iets wat we altijd moeten vasthouden wat mij betreft. Het gedachtegoed van Lokaal Belang Lingewaard spreekt mij enorm aan. Met elkaar én voor elkaar!

Verbinding, met elkaar samenwerken en denken in oplossingen, zijn de zaken waar ik naar streef, zowel privé, in mijn werk als in de politiek. Natuurlijk kan ik dat niet alleen. Ik hoor graag jullie ideeën en voorstellen om de leefbaarheid van onze mooie gemeente Lingewaard verder te bevorderen.

Samen gaan we op weg naar 2026! #LBL #metelkaar #voorelkaar

   
 4.  Jasper Klaassen (Doornenburg)
   

Ik ben Jasper Klaassen. Opgegroeid in Bemmel, vervolgens gaan studeren in Nijmegen en daar blijven ‘plakken’ na mijn studie. Nu woon ik inmiddels al bijna 10 jaar op het ‘randje’ van de mooie dorpen Gendt en Doornenburg. Een heerlijke plek in een prachtige omgeving.

Als vader van twee prachtige dochters en betrokken inwoner van Lingewaard maak ik me vooral druk om de toekomst van onze mooie gemeente. Goed onderwijs, goede (sport)voorzieningen en voldoende woningen voor iedereen zijn voor mij de belangrijkste redenen om me voor de aankomende periode verkiesbaar te stellen.
De uitdagingen waar we met elkaar voor staan mogen niet doorgeschoven worden naar de volgende generaties. Ik wil dat mijn kinderen later kunnen wonen in ons mooie dorp, dat ze goed onderwijs krijgen in gezonde en moderne schoolgebouwen die aansluiten bij het onderwijs van deze tijd én dat ze hun sporten kunnen (blijven) beoefenen omdat we genoeg vrijwilligers op de been kunnen brengen.
Een dorp is niet alleen je woonplaats, het is een belangrijk onderdeel van je leven én van het leven van je kinderen. Daar moet je je voor inzetten, niet straks, maar juist nu!

#LBL #metelkaar #voorelkaar #verkiezingen2026 #gemeenteraad #Lingewaard #Doornenburg #Gendt #Bemmel #Angeren #Huissen


   
 5.  Stefan Rasing (Angeren)
   

Mijn naam is Stefan Rasing en ik ben vader van drie kinderen, zelfstandig ondernemer en leef mijn leven lang al in Lingewaard. Ik woonde tot 2021 in Angeren en nu in het mooie Huissen.

Door het ondernemen ben ik geen onbekend meer op belangrijke terreinen zoals vastgoed, sport, welzijn en financiën. 
Sporten is mijn leven, als actief sporter en ondersteuner in diverse rollen van het verenigingsleven. Ik draag sport en cultuur een warm hart toe. De afgelopen politieke periode heb ik als raadslid veel ervaring op kunnen doen en een concrete bijdrage aan het mooie Lingewaard kunnen leveren.
Je bent als ondernemer in eerste instantie niet persé een goede politicus. Maar wat is een goede politicus! Laat ik dit zeggen: ik ben als ondernemende, sociaal maatschappelijke politicus concreet én resultaatgericht. Handel altijd vanuit het standpunt: “We denken en werken met én voor elkaar”.
Ik ben pragmatisch en als het nodig is ook beleidsmatig erg sterk. Als ondernemer ben ik dienstverlenend ingesteld en weet ik als geen ander dat luisteren naar ‘de klant’ het allerbelangrijkste is. Door goed te luisteren ben ik in staat om verbindingen tussen mensen en onderwerpen te leggen.

Zo wil ik graag weer een steentje bijdragen aan onze kwaliteit van leven in Lingewaard, zodat ons leven in Lingewaard de moeite waard blijft. 

   
 6.  Karin van Ditshuizen (Huissen)
   

Ik ben Karin van Ditshuizen, moeder van 2 uithuiswonende dochters. Ik ben 59 jaar en na mijn opleiding verpleegkunde en gezondheidswetenschappen werk ik fulltime als projectmanager binnen de wijkverpleging  in Zuid Gelderland.

Daarnaast heb ik ervaring in het onderwijs en  management binnen diverse zorginstellingen. Recentelijk ben ik ook coördinator van het longfonds voor de wijk de Zilverkamp geworden.
Zo’n 20 jaar geleden ben ik met mijn gezin in de gemeente Lingewaard komen wonen. De reden was veel  groen én ruimte in de prachtige polder om de diverse sporten te kunnen beoefenen, de ligging van Bemmel ten opzichte van de steden Arnhem en Nijmegen en het actieve verenigingsleven. Na 17 jaar ben ik verhuisd naar Huissen. Een andere kern met andere mogelijkheden en een andere maar even fijne cultuur.

Ik wil vanuit mijn zorghart, werk en levenservaring mijn kennis inzetten om het sociale gezicht van de gemeente vorm te geven. Ik heb oog voor detail en ben makkelijk benaderbaar. Ik wil op een vriendelijke (maar zeker) doortastende manier vanuit ‘zorgen voor elkaar’  het belang van de inwoners vertegenwoordigen.

Samen met Lokaal Belang Lingewaard wil ik er van en voor de bewoners zijn om te bouwen aan een mooi en leefbaar Lingewaard!

   
 7.  Jos Rensen (Huissen)
   

Mijn naam is Jos Rensen, geboren in 1961 en ik woon al jaren samen met Marijke met veel plezier in het mooie Huissen. In het dagelijks leven ben ik zelfstandig adviseur en interim manager op het brede terrein van het fysieke domein. Deze werkzaamheden verricht ik in hoofdzaak voor en binnen de overheid.
Mijn motto is 'heb het lef om te kiezen en vervolgens het lef om voor deze keuze te  blijven staan'. Dat betekent dat je niet bang moet zijn om andere keuzes te maken dan anderen doen, zolang je het maar wel uit kunt leggen aan je inwoners.

In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met muziek, ik vind het fantastische om zelf muziek te maken, maar het is uiteraard ook niet verkeerd om naar mooie en goede muziek te luisteren.  Ik geniet graag van de prachtige natuur, niet alleen in onze mooie uiterwaarden, maar ook in mijn eigen tuin waar ik dus vaak en veel te vinden ben. Als er dan nog tijd over is besteed ik die maar al te graag aan de vele activiteiten en evenementen die Lingewaard rijk is!

Voor het behoud van alles wat ik hierboven beschreven heb maak ik me ook in de politiek graag sterk! Daarom kies ik voor Lokaal Belang Lingewaard, jullie ook?

#LBL #metelkaar #voorelkaar #Lingewaard #Huissen #Gendt #Haalderen #Angeren #Bemmel #Doornenburg


   
 8.  Henk Minkhorst (Bemmel)
 
Henk Minkhorst

Ik ben Henk Minkhorst, geboren en getogen in Bemmel. Een échte Bemmelnaar dus!

Na eerder bijna 35 jaar gehuwd te zijn geweest met Marion ben ik nu al weer 5 jaar getrouwd met mijn Petra. Ik ben in het dagelijkse leven werkzaam bij PostNL, een mooi bedrijf al zeg ik het zelf!
Buiten mijn werk ben ik een échte duizendpoot! Ik ben verzot op reizen, wandelen, fietsen en op zijn tijd pak ik graag een terrasje! Eigenlijk ben ik het gelukkigst als ik buiten kan zijn. Je kunt me dus een echte ‘buitenmens’ noemen. Ook vind ik het heerlijk om een goed boek te lezen én probeer ik als het even kan zelf de handen uit de mouwen te steken als het gaat om het betere ‘kluswerk’.

Ik ben ook al bijna 7 jaar coördinator bij Stichting Leergeld Oost-Betuwe, een stichting waar we kansarme kinderen ondersteunen op allerlei mogelijke manieren om ze ook mee te kunnen laten doen in onze maatschappij. Eigenlijk het tegengaan van kansenongelijkheid, iets wat we helaas nog steeds vaak tegenkomen, óók in onze mooie gemeente! Ik ben een politiek en maatschappelijk betrokken mens en daarom stel ik me ook deze periode verkiesbaar voor LBL. Met elkaar maak je de wereld toch een stukje aangenamer is het niet?

#Verkiezingen #Lingewaard #Bemmel #Gendt #metelkaar #voorelkaar #Doornenburg #Huissen #Angeren #Haalderen

   
 9.  Brent Geveling (Gendt)
   
 

Mijn naam is Brent Geveling en ben 23 lentes jong. Als betrokken en trotse inwoner van het mooie Gendt ben ik al van jongs af aan betrokken geweest bij dit mooie dorp. Al vanaf jonge leeftijd ben ik actief in het verenigingsleven. Ik ben al jaren actief als vrijwilliger bij de Bataven en speel daar zelf ook bij een echt sterrenensemble! 
Ook vis ik graag (liever niet achter het netje) en kom regelmatig in de sportschool. Ik vind dat een gezond lichaam zorgt voor een gezonde geest. Daarom ben ik zelf ook altijd erg actief.

Ondertussen moet er ook nog gestudeerd worden en ben ik bezig met het afronden van mijn masteropleiding Staats- en bestuursrecht. Ook werk ik als procesjurist bij de gemeente Nijmegen. In het juridische wereldje merk ik dat ‘de mens weer centraal komt te staan’. Een ontwikkeling die erg belangrijk is. Dit is voor mij ook een streven in de huidige politiek. Een partij als LBL past daarom erg goed bij mij.
Ik hoop bij te kunnen dragen aan een gemeente waar voldoende woningen zijn voor starters, waar iedereen kan én mag zijn wie hij of zij wil zijn. Een gemeente waar gezond leven enorm belangrijk is én waar we met zijn allen prettig kunnen (blijven) wonen.

Daarom is het moment aangebroken om mezelf ook verkiesbaar te stellen en dus ook via de politiek weg onze inwoners steeds meer centraal te stellen!

Met elkaar én voor elkaar! #Lingewaard #LBL #metelkaar #voorelkaar #Huissen #Gendt #Doornenburg #Angeren #Bemmel #Haalderen #verkiezingen


   
 10.  Bud Joosten (Doornenburg)
   

Mijn naam is Bud Joosten, ik ben 69 jaar en woon mijn hele leven al in het mooie Doornenburg. Ik ben al bijna mijn hele leven actief betrokken bij heel veel stichtingen en verenigingen in ons dorp. Dat is ook echt nodig, omdat vooral in kleine kernen de leefbaarheid bepaald wordt door de inzet van je eigen inwoners. Samen maak je wat van je dorp toch? 

Ik ben ook een politiek dier, ik heb al meer dan 30 jaar aan politieke ervaring. Van raadslid tot wethouder, ik heb het allemaal gezien en gedaan. Ook die politieke betrokkenheid is van groot belang omdat je op die manier ook bij kan dragen aan de leefbaarheid van je gemeente. 
De aankomende jaren moeten we de schouders er onder gaan zetten want we hebben nog genoeg te doen samen! We moeten een veilige gemeente blijven met goede sociale voorzieningen. Een gemeente met moderne sportfaciliteiten die bereikbaar zijn én blijven voor iedereen. We moeten zuinig zijn op onze mantelzorgers en vrijwilligers en hen extra ondersteunen.

Ten slotte is het echt belangrijk dat we meer starters- en seniorenwoningen bouwen voor onze eigen inwoners en niet bang moeten zijn om dat uit te spreken! Zodat mijn kleinkinderen, maar ook senioren langer zelfstandig kunnen blijven wonen in onze prachtige dorpen!

#LBL #metelkaar #voorelkaar #Lingewaard #Doornenburg #Gendt #Huissen #Angeren #Huissen #gemeenteraadsverkiezingen

   
 11.  Rick Bouwman (Doornenburg)
 12.  Danny van Onna (Huissen)
 13.  John Joosten (Gendt)
 14.  Sanne Witjes (Gendt)
 15.  Luc Hegeman (Huissen)
 16.  Ina van Groningen-Niels (Gendt) 
 17.  John Wellink (Huissen)
 18.  Jan Jeurissen (Huissen)
 19.  Geert Joosten (Doornenburg)
 20.  Piet Schrijver (Huissen)
 21.  Corry Huisman te Boekhorst (Huissen)
 22.  Sjaak Hoogveld (Gendt) 
 23.  Bianco van Dalen (Angeren)
 24.  Peter Peeters (Gendt)
 25.  Peter Suilen (Huissen)
 26.  Ben Roelofs (Angeren)
 27.  Gerard Bouwmeister (Huissen)
 28.  Koos Janssen (Huissen)
 29.  Jeanne Hoogveld (Gendt)
 30.  Margareth Bouwmeister (Huissen)
   
   

 Logo LBL


Voor elkaar én met elkaar

Fractie

Agenda

Partij

© Leijser.nu