Column: Visie Polseweg

Column: Visie Polseweg

Onder de noemer ‘Visie Polseweg’ kwam tijdens de afgelopen raadsvergadering het gebied rondom de Bloemstraat, Polseweg, Vlote Bloem en vv Jonge Kracht aan de orde.


Wat staat er nu in deze visie. Allereerst draait het om een mooie afwerking van de wijk ‘Bloemstraat’. Meer groen, minder verkeersdruk en het doortrekken van een oude watergang ‘De Vlote bloem’ zijn de belangrijkste kenmerken. Een prachtig uitloopgebied van deze jonge wijk. Deze veranderingen hebben ook consequenties voor voetbalvereniging Jonge Kracht.

Deze club kampt met een zeer verouderd complex, zelfs de Lingewaardse sportraad heeft deze accommodatie de hoogste prioriteit gegeven voor verbetering. En hiervoor zijn twee mogelijkheden.
Allereerst verplaatsen van de voetbalvelden richting Polseweg en, wanneer dat niet lukt, zal het gehele complex volledig gerenoveerd moeten worden. Wanneer verplaatsing wel mogelijk wordt, komt dit ten goede aan de verkeersdruk in de wijk ‘Bloemstraat’.
Immers, de afwikkeling van verkeer van en naar Jonge Kracht gaat dan via de Polseweg. Kortom, in alles zou dat een win/win situatie betekenen. Een mooie groene zone voor de wijk "Bloemstraat",  een vernieuwd sportcomplex en een verminderde verkeersdrukte in de wijk. De visie werd, terecht, unaniem aangenomen in de gemeenteraad. 

Lokaal Belang Lingewaard
Actief, Betrokken en CorrectTerug naar overzicht

Fractie

Agenda

Partij

© Leijser.nu