Een kloppend hart voor Huissen

Een kloppend hart voor Huissen


Fractievoorzitter René Derksen zei het tijdens de raadsvergadering als volgt: 'LBL is blij dat dit voorstel op tafel ligt. Al vanaf de herindeling heeft LBL gepleit voor een grote ruimte als gezamenlijke ontmoetingsplek in het centrum van Huissen. De naam Stadsgehoorzaal is vaak gevallen. Het voormalige klooster was bijvoorbeeld een van de opties.
In de vorige raadsperiode zijn de eerste stappen gezet en nu biedt een van de meest beeldbepalende gebouwen van het centrum, de kerk, een unieke kans en ...... het kan gewoon.
Inwoners, verenigingen en stichtingen reageren enthousiast, getuige de verschillende insprekers en de geluiden op straat. 

Huissen is klaar voor een groot en gezamenlijk Huis als ontmoetingsplaats voor kunst, cultuur, historie, muziek, theater en bibliotheek in het prachtige centrum.

We beseffen dat er nog verschillende stappen moeten worden gezet, waaronder het vraagstuk van de bereikbaarheid, het loslaten van het oude en een goede indeling voor alle gebruikers. Tevens beseffen we dat het een grote investering vraagt met risico's, maar ook volop financiele kansen met bijvoorbeeld subsidies. 

Graag zetten we het college aan het werk om binnen de gestelde kaders en scherp aan de financiele wind werkend tot uitvoer te komen.

Immers we doen het in Lingewaard met elkaar en vooral ook voor elkaar gericht op de toekomst.'

(Column in Het Gemeentenieuws dd 31-10-2023)Terug naar overzicht

Fractie

Agenda

Partij

© Leijser.nu