Goed nieuws, de Dorpensingel wordt eindelijk aangelegd

Goed nieuws, de Dorpensingel wordt eindelijk aangelegd

De gemeente Lingewaard en de gemeente Nijmegen hebben besloten om de Dorpensingel aan te gaan leggen en verwachten dat  de weg in 2022 in gebruik kan worden genomen, ook worden er in het gebied een aantal andere verkeersproblemen opgelost.

Voor Lokaal Belang Lingewaard gaat een lang gekoesterde wens in vervulling, een goede, snelle en veilige verbindingsweg tussen Bemmel en Nijmegen Noord (Lent).
De Dorpensingel is een nieuwe weg tussen Bemmel en Nijmegen Noord en verbindt de Zandsestraat met de A325 op de Ovatonde. De Dorpensingel vergroot de verkeersveiligheid in het gebied en zorgt voor een betere bereikbaarheid van Bemmel en Nijmegen. De provincie Gelderland draagt ook bij in de kosten van de Dorpensingel.

LBL is blij dat tegelijk met de aanleg van de nieuwe Dorpensingel in de omgeving een aantal samenhangende verkeersmaatregelen worden genomen die de verkeersveiligheid gaan vergroten:

  • Op de Ressensestraat in Bemmel wordt de fietsoversteek van het RijnWaalpad veiliger gemaakt.
  • Om de verkeersveiligheid en de doorstroming te verbeteren, wordt het wegprofiel van de Vossenhol in Bemmel aangepast.
  • Op de Vossenpelssestraat in Lent komen verkeersremmende maatregelen om te benadrukken dat de Dorpensingel de voorkeursroute is voor autoverkeer tussen Bemmel en Nijmegen.


Wethouder Johan Sluiter Lingewaard (rechts) en wethouder Noël Vergunst Nijmegen ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst. Foto: Fons SluiterTerug naar overzicht

Fractie

Agenda

Partij

© Leijser.nu