Column: Nieuwe naam Stadhues?

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 17 november werd door Lingewaard.Nu een motie ingediend om de naam van het Stadhues in Huissen te wijzigen in bijvoorbeeld Zusterhuus. Een idee dat altijd voorgelegd moet worden aan de nieuwe eigenaren Waardwonen en Betuweland.
De achterliggende gedachte van de naamswijziging is, dat het voormalig gemeentehuis ooit een klooster voor de Zusters Franciscanessen Penitenten is geweest. 

Hoe kijkt LBL tegen deze vraag aan? Een naam van een markant gebouw wijzigen, dat doe je niet zo maar. Huissenaren kennen dit gebouw de laatste decennia als het Stadhues. Wanneer we de naam al wensen te wijzigen, zou dat ons inziens in samenspraak met inwoners moeten gebeuren.
Wij stelden dan ook voor bij deze eventuele naamswijziging in overleg te gaan met bv Vrienden van Huissen, Historische Kring, wijkplatforms en belangstellende Huissenaren. De wethouder antwoordde dat alle initiatieven en ideeën aan de nieuwe eigenaren zijn.
Wij vragen de toekomende eigenaren dan ook om, indien zij een naamwijziging ondersteunen, dit in samenspraak met inwoners te doen. Het Stadhues is immers, ook na de verbouwing, voor alle inwoners.

Een nieuwe naam? Dan zou bijvoorbeeld een prijsvraag een uitstekend idee kunnen zijn.


Lokaal Belang Lingewaard
Actief, Betrokken en Correct
Column Gemeentepagina Gemeentenieuws 22-11-16 Terug naar overzicht

Fractie

Agenda

Partij

© Leijser.nu