Komt standplaats ambulance naar Lingewaard?

Komt standplaats ambulance naar Lingewaard?

Regelmatig krijgt de gemeente informatie van de VGGM (veiligheidsregio Gelderland Midden) over het aantal ritten en de aanrijdtijden van de ambulance in onze gemeente.

Iedere keer weer blijkt dat spoedeisende ritten in Doornenburg niet gehaald worden binnen de afgesproken tijd. Nu is er al langere tijd sprake van dat er een steunpunt/standplaats voor een ambulance zou komen nabij de Intratuin in Elst, maar deze is nog steeds niet gerealiseerd.

LBL heeft hiervoor weer eens aandacht gevraagd en schriftelijke vragen aan het college gesteld. De zorg om de slechte aanrijdtijden in Doornenburg en benieuwd of verplaatsing van het steunpunt voordeel op kan leveren, waren de rode raad in onze vraagstelling.

Wethouder Johan Sluiter nam deze vragen mee naar zijn overleg met de ambulancedienst. Het gesprek kreeg een andere wending dan verwacht. Nog steeds is de verplaatsing van de steunpunt naar Elst niet zeker. Daarop bood Johan Sluiter aan om eens te kijken naar Bemmel. Naast de brandweerkazerne op de Houtakker is nog ruimte en is een mooie plek voor een steunpunt/standplaats voor de ambulances voor de regio. De VGGM staat hier niet negatief tegenover. Zij gaan het in ieder geval bekijken en uitzoeken.

Wat zou dit een mooie oplossing voor Doornenburg zijn. Maar niet alleen voor deze kern. Vanaf de Houtakker kan een ambulance heel snel Overbetuwe, Lingewaard en Arnhem-zuid benaderen. Een win-win situatie zouden wij zeggen.

Wij gaan voor een positief besluit hierin van de VGGM.


Lees hier de antwoorden op de schriftelijke vragen>>Terug naar overzicht

Fractie

Agenda

Partij

© Leijser.nu